За оцелелите при тежката катастрофа край Своге няма абсолютно никакво значение колко души е обвинила прокуратурата за инцидента. За тях няма наказание, което да заличи физическата и емоционалната болка.

„Здравето няма да върнат на хората. Няма да вдигнат и мъртвите от гроба. Така че колкото и обвиняеми да има, все тая”, коментира Зоя Хубева, една от пострадалите при катастрофата.

След инцидента тя все още се учи да ходи. Учи се да живее и без съпруга си Любен, който губи във фаталната вечер. Днес Зоя живее заради децата и внуците си. „Хубаво е човек да е жив. Въпреки всичко, въпреки мъките”, категорична е тя.

Първите си стъпки сама след катастрофата скоро прави и Спаска Петрова от Нови Искър. „Ръката ми е счупена. Раменната става. И крака ми беше на сол”, обясни тя. Възрастната жена смята, че седалката в автобуса я спасила.Лидия Филипова също оцелява при трагичния инцидент.Тя обаче не вярва в правосъдието. „За момента са виновни. След обжалването всичко живо е оправдано. Тия жестоки безсънни нощи, тия травми не може да бъдат откупени с нищо”, категорична е Лидия. „Каквото мога, всичко ще правя. Няма да се лиша от нищо”, заключи тя.


Източник: Нова телевизия