Дворът и тротоарът на ОУ „Георги Бенковски” в Бургас е отцепен с ленти заради жилеща напаст, съобщава „Флагман“. Гнездото на осите се намира съвсем близо до тротоара, заради което има опасност да бъдат нападнати и случайни минувачи.

 
По-рано днес учителка и дете от школото са били нажилени. Пострадалото дете каза, че е добре. Негови близки дойдоха, за да го приберат от училище
 
На място пристигнаха служители от дезинфекционната станция към Община Бургас, за да унищожат гнездото.
 
Директорът Петко Георгиев обясни, че няма опасност за децата, взети са всички необходими мерки
 
„Няма нищо страшно, справихме се със ситуацията. Осите се появиха преди 2 часа. Веднага отцепихме района и се обадих на тел. 112, повикахме и пожарна. Взели сме всички необходими мерки. Класните ръководители са предупредени децата да не играят близо до мястото”, каза директорът на учебното заведение Петко Георгиев.
 
Нападнатото дете си играело по време на междучасието в двора на училището. Когато учителката се втурнала да го спаси, също била нажилена. Пристигналият на място медицински екип е бил инжекция на пострадалите, тъй  като е имало опасност от сериозни алергични реакции.
 
Ученикът е ужилен по ръката. Родителите му са уведомени за инцидента и преди малко негови близки дойдоха в училището, за да го приберат вкъщи.