Две коли с румънски номера минаха като на парад през централни пешеходни алеи във Варна без никой да ги спре. За това разказа буден гражданин, станал свидетел на случката. „Колите бяха две, но успях да заснема само едната. От номера е видно, че става дума за румънски туристи. Първо минаха в едната посока и след като не са намерили откъде да минат, се върнаха. Това разказа Пламен Минков пред vihrogon.bg.
 Само в БЛИЦ: Трагедията е неописуема - убитото от румънец детенце във Варна било... (СНИМКИ)

Може би е да припомняме, че най-драматичния пътен инцидент във Варна стана съвсем скоро, точно с румънска кола и точно в Морската градина на Варна. При него загина 5-годишно дете, прегазено от Адриан Крецу, който в последствие беше освободен от ареста под гаранция.

Случаят предизвика протести и поредно искане за спиране изцяло на достъпа на автомобили до парка. От Община Варна не предприеха нищо ново за да увеличат сигурността на разхождащите се в парка. Нещо повече – явно всички досегашни мерки като КПП на входа на Морската градина, екипи от полицаи с коли, мотори и велосипеди, специално командировани в България служители на реда от Румъния и т.н., не дават никакъв резултат.

Колите продължават да си минават напред назад… Вече е безсмислено и да питаме най-страшния въпрос: Трябва ли да загине някой за да има някаква промяна? Уви, отговорът е ясен. Едно вече дете загина, промяна няма!