Тази година чадърите и шезлонгите на т.нар. първа и втора линия по плажовете почти винаги са заети. Небрежно са захвърлени хавлии, които пазят най-атрактивните места за избрани туристи през целия ден, съобщават възмутени туристи, цитирани от Флагман. 

Подобни сигнали има от Лозенец, Приморско, Нестинарка и Златни пясъци. В повечето случаи става въпрос за плажове, където тази година цените за сянката са нулеви или съвсем символични.
 

„Случвало ми се е да отиде в 8:30 часа на плажа и да няма свободни шезлонги – навсякъде са нахвърляни кърпи“, разказва потърпевша, която преди седмица е почивала в Лозенец. Има оплакване и от Златни пясъци, където според туристи, се въвела практиката да се пазят най-добрите места срещу дребна сума „за почерпка“ на т.нар.“шезлонгаджия“.


 

Тази сутрин ранобуден турист е станал очевидец на изключително куриозна ситуация. Георги Владимиров е заснел кратко видео и снимки от Атлиман в Китен.
 

„Реших да стана една сутрин в 5:00 и да жертвам съня си само за да видя какво аджаба се случва на плажа. Та, гледката беше следната: Една дама дойде с голяма чанта, подобна на тези от Джъмбо, която бе пълна с кърпи и ги нахвърли върху шезлонгите на първа и втора линия. След това седна встрани и закача. Малко по-късно госпожата започна да настанява „клиентите си“ си, а на последните снимки се вижда как им събира парите за услугата“, недоволства Владимиров.