Сесията на ОбС-Благоевград, която трябваше да се проведе в последния петък на месеца – 26 юни по решение на председателя Андон Тодоров, е отложена за 3 юли (петък) заради доказания случай на COVID-19 в община Благоевград, пише struma.bg.

БЛИЦ припомня, че главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е в инфекциозно отделение с коронавирус.

„В петък се почувствах отпаднал. Отидох да си направя изследвания и бързият тест не показа нищо. Казаха ми да полежа вкъщи и ако не се почувствам по-добре, в понеделник да отида за PSR. И днес се оказа, че тестът за коронавирус е положителен”, разказа вчера за „Струма” арх. Тинчев.


„Не знам откъде съм го пипнал, то при мен е върволица”, откровен бе той и допълни: „Нямам температура, не чувствам тежест в гърдите, надявам се да мине леко”.

Кметът на Благоевград Румен Томов веднага разпореди пълна дезинфекция на цялата община.

Направен бе списък на контактните лица и днес бяха тествани всички, с които главният архитект е общувал през изминалата работна седмица. Р. Томов заяви, че те няма да се допускат в общината до излизане на резултатите от тестовете им.

Около 60 общински служители са били тествани, пробите ще бъдат транспортирани до лаборатория в София с кола на общината, заяви Томов. Очаква се те да станат готови до довечера, като това ще даде яснота как ще работи общината утре, обясни още кметът.