След като миналата година семейният хотел на номинирания от БСП за президент на България през 2016 година Марио Трайков оцеля след две публични продани, сега той отново е сложен на тезгяха, но вече на доста по-ниска цена, съобщава struma.bg.

Хотел „Елена“ в Банско, който се намира на ул. „Васил Друмев“, е обявен за пореден път на публична продан, като началната му цена е 450 067, т.е. с 50 хил. лева по-ниска в сравнение с обявената през ноември цена от 500 074 лв. и със 165 хиляди под тази от март 2019 година.

Като длъжник освен Марио Трайков фигурира и синът му Тома Трайков, който през 2017 г. бе кандидат за депутат от левицата.

Баща и син Трайкови губят семейния си хотел заради непогасени задължения. Върху имотите има наложени тежести заради договорна ипотека, вписана през 2017 г. в полза на българска банка.

Година по-късно е наложена и  възбрана от частен съдебен изпълнител, която е вписана в Службата по вписванията в Разлог. Хотелът на Трайкови е сред първите частни инвестиции в Банско, а разрешителното му за ползване е още от 2000 година, преди градът да започне да се развива и налага като зимен курорт. 

Предмет на продан са парцел от близо половин декар ведно с построената върху него триетажна сграда със застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж са обособени рецепция, лоби бар и механа, а на втория и третия – по пет хотелски стаи и по един апартамент. В сутерена има фитнес, сауна, котелно, складово помещение и санитарни възли.

Едномесечният срок на публичната продан тече от понеделник и ще приключи на 24 март.

Името на Марио Трайков нашумя през 2016 година, когато бе номиниран от три общински структури на БСП – Пазарджик, Благоевград и „Овча купел“ в София за кандидат-президент. Иначе той е и сред първите бизнесмени у нас.

Още през 1991 година започва да развива успешен бизнес с производството на първата частна водка у нас, носеща фамилното му име – Traykoff. През годините заедно със свои партньори развива бизнес в страната и чужбина и в други направления – хранително-вкусова промишленост, строителство и дори хотелиерство. Бил е спонсор на спортни клубове, включително и на ФК „Пирин“.