На 68 години в петък е починал адвокат Георгиос Гидакис. Той бе хоспитализиран в COVID-19 в ОАИЛ на Инфекциозно отделение – „МБАЛ-Пазарджик“ АД.


Мъжът е с придружаващи заболявания хипертонична болест и обезитас, съобщава pzdnes.com

 Георгиос Гидакис е бил член на Контролен съвет от 1992 г. до 1995 г., от 2002 г. до 2003 г. и от 2013 г. до 2016 г. в Адвокатска колегия – Пазарджик.

Той е роден в Габрово през 1951 г. Висшият юридически факултет завършва през 1975 г. в Софийския университет, а стажа си кара в Пазарджик, където семейството се устройва заради ангажиментите им към Гръцката земляческа организация, която е основана още с пристигането им в България, а традициите є са запазени до днес.

В началото той започва работа като юрисконсулт в бившия каучуков завод в Пазарджик, защото оттам единствено пожелават да го обезпечат с жилище като млад специалист. Няколко години след това, става част по пазарджишката колегия и започва работа като адвокат на свободна практика.

Погребението на адвокат Гидакис ще бъде днес, 15 август, в 16 часа на Гробищния парк в Пазарджик.

Както БЛИЦ съобщи, в началото на седмицата стана ясно, че е починал зам.-шефът на пазарджшиката полиция комисар Светослав Телбизов. По информация на БЛИЦ, 43-годишният полицай не е успял да пребори коронавируса.