Пенсионерът Стефан Дивеков от пазарджишкото село Черногорово е намерил и върнал на дете сираче изгубеното от него портмоне, в което имало лични документи и близо 3000 лв., информира "Монитор". 

За почтената и честна постъпка на своя земляк сподели кметът на Черногорово Димитър Вринчев. Пенсионерът намерил портфейла на автобусна спирка в селото и дори не посмял да го отвори, а веднага го занесъл в кметството.

"Бях повече от възхитен от добротата на този човек!“,  с искрено уважение коментира кметът Димитър Вринчев. Заедно преброихме парите, а после си помислих, че те на никого не биха били излишни и ако беше някой безсъвестен човек, щеше да си ги задържи.

Стефан Дивеков обаче не си е и помислил за това, даже не проверил какво има в портмонето". А то съдържало 1250 евро и 135 лева.

Кметът веднага се обадил на кварталния полицай и направил проверка по личните данни на момичето. Оказало се, че то се казва Десислава Дошкова, на 21 години е и е от Пазарджик.

Няма баща, майката е починала, а младата жена живее с баба си. От полицията вече са се свързали с притежателката на портмонето, което скоро ще й бъде върнато.