На 19 януари тази година, при контролна проверка на служители от дружество „Енерго Про“, било установено, че от стълб за електроразпределителната мрежа висял кабел към имота на подсъдимия.
Ел-проводникът директно се спускал от централното захранване и бил свързан с мрежата на сградата, обитавана от 67-годишния пенсионер от село Звездица край Варна. Самият битов абонат бил недоволен от начислена му сума за консумирана електроенергия и сам се присъединил към преминаващата в съседство мрежа на енергийния оператор, пише petel.bg.

67-годишният мъж призна вината си за неправомерното присъединяване през м. декември 2015 г. към електроразпределителната мрежа, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената енергия (деяние по чл.234В, ал.1 от НК).

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и глоба в размер на 100 лева. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.