Вълна от съпричастност след репортаж за засегнатите от зрелищната катастрофа в Пловдив, при която пиян младеж с колата си помете 5 други автомобила, съобщава Нова телевизия.

Десетки зрители поискаха да помогнат на жената с увреждане, чийто автомобил беше буквално премазан. Автомобилът на Златка Терзиева е най-пострадалият. 65-годишната пенсионирана учителка по математика все още е в шок. Щетите изглеждат непоправими.

За нея автомобилът е от първа необходимост. Жената, която е инвалид, допреди два дни е разчитала единствено на старата си кола, за да се предвижва навън. Ден преди фаталния инцидент платила данъка на автомобила, минала технически преглед и заплатила паркомястото до блока си.

След като описали щетите, от застрахователната компания й обяснили, че на този етап не могат да й изплатят и стотинка обезщетение. Трябвало да мине дългата процедура - първо делото срещу виновния шофьор, после решението на съда, след това да се заведе граждански иск срещу водача и на по-късен етап да се определи паричната премия.

След като разбра, че съдбата й е трогнала десетки хора, които веднага решиха да й помогнат, като закупят и й подарят автомобил, жената се разплака пред камерата на Нова телевизия.