Около 700 души се събраха на молебен за вода в центъра на Перник днес по обяд. Инициативата се организира в Интернет тази седмица. 

Молебенът започна с шествие от сградата на съда, след което се спря пред сградата на Пощата, където е монтирана сцената за новогодишната програма на Перник. Там перничани държаха реч. След това шествието е организирало посещение до църква Иван Рилски, където ще се проведе молебен, пише zapernik.com.Част от протестиращите бяха с дрескод – жълти светлоотразителни жилетки.

С протест няма да напълним язовир „Студена“, но ще поискаме ясно управление, конкретни отговори, съд и оставки на всички замесени и отговорни ръководни длъжностни лица за водната криза, заявяват организаторите.Основната омраза на гражданите е за възмездие и наказани за водната криза. Най-много негативи се сипят по бившето общинско ръководство на Перник.Явно интелигентно направените протести печелят повече доверието на перничани, за сметка на хулиганско-мутренското поведение за блокиране на магистрала „Люлин“, което се проведе преди месец и претърпя фиаско.

В интернет пък масово вървят коментари, че нямало смисъл да се излиза, ако протестът не е на жълтите павета в София.