Малко момиченце е с разбит нос след инцидент в предучилищна група „Мечо пух“ в Детска градина в Перник. Родителят Г. Р. има огромни проблеми с детската градина по различни поводи на насилие над детето си в продължение на месеци, както и лошо отношение на персонала и недопустими нередности в детската градина.

Пише редица жалби до институциите, но те му отговарят, че всичко е наред. Г. Р. отново пише писмо до министъра на образованието, придружено със снимка на пострадалото дете. 

Ето и пълния текст на жалбата му до просветния министър: 

Днес-21.03.2019г. при взимането на дъщеря ми Н. Г. по обичайното от мен време(след настъпил инцидент на 08.01.2019г.) вече трети месец към 13.05 ч., влизайки в детската градина и изчаквайки да ми доведат детето, установявам, че г-жа Х. и още една лелка свалят по стълбите детето ми цялото в кръв и със силно подут и отекъл нос със синини, третиран и намазан само с кремче. Обяснено ми бе, че й няма нищо и да не се притеснявам.Попитах дали е прегледана от медицинско лице както е редно във всяка една детска градина и дали същата я е прегледала, отговорено ми бе, че не е на работа в момента медицинската сестра. Директорката на детската градина-М. М. също не пожела да даде каквото и да било обяснение за случилия се пореден инцидент с дъщеря ми.За това дали Директорката е на работното си място не ми бе отговорено, може би отново за пореден път я няма….

Обяснено ми бе от г-жа Х., че дъщеря ми сама се е ударила във вратата на стаята, при  което дъщеря ми мигновенно възрази пред всички плачейки обляна в кръв и отекъл и посинен нос, че те двете лъжат и вратата е била блъсната от дете на име Б., защото са празнували рожден ден и понеже още не й било дадено парче торта на Б., то тя от злоба гледайки дъщеря ми – Н. с парче в ръка блъска със сила вратата върху нея.

Веднага след детската градина измих лицето и ръцете на дъщеря ми и отидох в Бърза помощ, направен бе рентген, а дъщеря ми освен подут и отекъл нос се оплака и от силно главоболие. Докторите заявиха, че може да има счупена кост дъщеря ми.Главоболието е причинено вследствие силният удар от вратта върху главата на дъщеря ми.

Искам да попитам до кога няма да има контрол в тази детска градина, до кога ще се гаврят с нас и дъщеря ми, до кога ще бият и удрят дъщеря ми, до кога тази „Директорка“ ще мачка несправедливо служителите си и под нейно ръководство те ще лъжат за случващите се злополуки в детската градина???????????

Не мисля повече дъщеря ми да посещава тази детска градина, както до момента само от нейната група  за тази учебна година са напуснали още две деца, заради подобни събития- това са А. и В., техните родители също могат да свидетелстват на Вас и компетентните институции за това как техните деца са наранявани по един или друг начин и защо са се преместили в други детски градини където до ден днешен ходят със желание, независимо, че са по-далеч като местоположение.

Настоявам г-ца Директорката-М. М. да поеме своята вина, отговорност и най-накрая да си получи необходимото наказание.

С уважение:
Г. Р.