Окръжен съд – Бургас осъди Петър П., подсъдим за убийство, на „Лишаване от свобода“ за срок от 20 години.

Бургаският окръжен съд призна подсъдимия за виновен в това, че вечерта на 18.06.2016 г. срещу 19.06.2016 г., около 00:00 часа, в градинката до ж.п. гара Бургас, при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил Н. Г., като му нанесъл множество силни удари с ръце и крака, вследствие на което причинил на  пострадалия черепно-мозъчна травма и изпадане в състояние на кома, продължила до смъртта му, настъпила на 03.07.2016 г., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост.

Окръжен съд – Бургас осъди Петър П. да заплати на гражданския ищец К. Г. – майка на пострадалия, сума в размер на 120 000 лв., представляваща обезщетение за причинените на ищцата неимуществени вреди, вследствие извършеното от подсъдимия престъпление  и 1 500 лв. (разходи за погребение на пострадалия).

Съдът осъди Петър П. да заплати на гражданския ищец С. Й. – сестра на пострадалия, обезщетение за причинените й неимуществени вреди от непозволено увреждане вследствие извършеното от подсъдимия престъпление, в размер на 80 000 лв.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да се обжалва и/или протестира в 15-дневен срок пред въззивна инстанция.
 
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!