Военният пилот Петър Димитров и съпругата му Константина от Брестник, община Пловдив, загубиха дома си и спестяванията си след пожар, но чудо им върна надеждата. Те разказаха за съня, след който решили да кръстят новородения си син на името на Архангел Михаил, съобщава bTV.

Решението взели след като застраховател, дошъл на оглед, намерил в руините на изгорялата къща икона на пазителя на душите, непокътната от огнената стихия.

Два месеца вече изминаха от пожара в Брестник, при който изгоря напълно дома на военен пилот от Авиобазата Граф Игнатиево, уточни водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Тогава семейството чакаше всеки момент да се роди третото им дете. Няколко дни по-късно фамилията бе настанена в жилище, което е собственост на военните, добави той.

Константина Димитрова бе бременна, когато се случи инцидента. Михаил обаче се роди жив и здрав. Вече е на месец и половина.

„Мишо се роди в първите минути на 16 март. Друго име му бяхме избрали, но докато бях още бременна сънувах, че попълвам документи на децата. Пишех Христина, Божидара и ... Михаил. Учудих се, защото друго бяхме планирали. Говорих с таткото и той каза, че имаме време да помислим“, разказва Константина.

„След като изгоря къщата, застрахователят дойде на оглед и намери иконата на Архангел Михаил. Тя бе непокътната въпреки пожара. Така решихме, че името на сина ни трябва да е Михаил“, добавя многодетната майка.

„Оттук нататък всеки край е едно ново начало за нас. Започваме отначало. Стигнахме до извода, че материалната загуба, не е загуба. Нямаме никакво право да падаме духом, защото след нас има три малки деца, които трябва да бъдат научени и да знаят, че от всяка ситуация има изход“, заяви пилот Петър Димитров.

„Застрахователите бяха много бързи и се опитаха да ни помогнат. Банката обаче ни създава спънки“, сподели той.

„Много приятели и добри хора ни подкрепиха. Дадоха ми дрехи, учебници и химикали“, добавя малката Христина. Тя помага на родителите си. Сменям памперсите понякога, споделя момичето.