10 нови случая на covid-19 са регистрирани в Шуменско през последното денонощие. 4 от тях са жени от село Пристое. Те са на възраст 35, 40, 43 и 45 г. и всички работят като шивачки във фирма в Шумен, каза кметът на населеното място Неджат Фикри, цитиран от "Труд".

Още една тяхна колежка с коронавирус е открита преди ден. Други шестима - мъже и жени от село Пристое, също са с covid-19 и се лекуват в МБАЛ-Шумен. "Непрекъснато обикалям в селото, магазините и призовавам за дезинфекция и пазене", коментира Фикри.

Село Пристое е част от шуменската община Каолиново и сред новодоказани оттам са още 4 случая - жена на 28 г. и мъж на 57 г. от с.Гусла, жена на 43 г. от с.Средковец и жена на 48 г. от с. Загориче.

От град Нови пазар и от с.Овчарово са другите двама новооткрити.

В момента на лечение в МБАЛ- Шумен са общо 19 пациенти с COVID-19. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 23-ма. Излекувани от началото на пандемията са 160 души, 9 са починалите.

Хората, поставени под карантина в област Шумен, към момента са 254.
Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция - Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.