Чадърът и шезлонгът на плаж "Ахтопол-север-източна зона" ще струват до 5 лева. Днес Министерският съвет упълномощи министъра на туризма да сключи договор за концесия с фирма „Л- Петрол Инвестмънт“ ООД.

Фирмата е бивша собственост на Радослав Гайдев, известен български боксьор, починал от инсулт преди две години. Той имаше участие и в дружеството, което преди това стопанисваше ивицата - "Стингер" ООД, чийто договор бе прекратен заради неплатени концесионни такси.

Направо не е за вярване: Известен БГ плаж предлага чадър и шезлонг само за левче! 

След смъртта му съдружници стават две неизвестни до този момент лица. Това са Мая Тонева Даскалова, на 34 години от София и Стоян Иванов Германов на 30 години, също от столицата. Двамата имат още една фирма - "Ем Ер Джи" ООД, пише Флагман.бг.

Стоян Иванов Германов e eдноличен собственик на "Крам инс" ЕООД, компания, която участва в търговете за наем на плажовете в Бургас, Поморие и Обзор. Лице с три имена Стоян Иванов Германов е одобрено за личен асистент в Община Септември.

24-годишнaта Лиляна Меродийска от Русе извади 50 бона и взе един от най-красивите БГ плажове! Цената на чадърите и шезлонгите на "Варвара" ще е… 

Концесията е за срок от 10 години, а в договора е записано, че цената за 1 бр. чадър ще е в размер до 5 лв. с ДДС, както и цената за 1 бр. шезлонг ще е в размер до 5 лв. с ДДС. 

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 2,7 на сто без ДДС.

Концесионерът ще плаща за първата година 39 884,24 лв. с ДДС.

Правителството одобри също така и допълнително споразумение с концесионера на плаж "Ривиера", с което срокът на концесията се удължава до края на настоящата година. Това се налага, за да се избегне възможността плажът да остане неохраняем по средата на летния сезон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!