Попълнете търсена ключова дума или фраза

Пловдив попадна в 2 престижни класации на Файненшъл таймс за най-добри места за правене на бизнес

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/plovdiv-popadna-v-2-prestizhni-klasatsii-na-faynenshl-tayms-za-nay-dobri-mesta-za-pravene-na-biznes_news765305.html Blitz.bg

Основните показатели са: икономически и демографски фактори, човешки ресурси и качество на живот, ефикасност на разходите, свързаност, благоприятна среда за развитие на бизнеса и др. 

Пловдив, България 21 Авг. 2020, 16:56 365 прочита 0 коментара
Пловдив е един от десетте най-добри средно големи града на бъдещето в глобалната класация на „Файненшъл Таймс“. Градът попада в две от класациите на престижното бизнес издание, за стратегическо привличане на инвестиции и за ефективност на разходите.

В класацията за тази година бизнес анализаторите на изданието са сравнили 116 средно големи града (с население до 8 милиона жители) от цял свят по над 90 критерия, за да излъчат победителите.

Основните показатели са: икономически и демографски фактори, човешки ресурси и качество на живот, ефикасност на разходите, свързаност, благоприятна среда за развитие на бизнеса и др. 

„Пловдив предоставя високо качество на живот и добре развита икономика, което е привлекателно за инвеститорите и попадането ни в престижната класация е очаквано.

Общината в момента работи по проекта на сертифициран от държавата инвеститор клас А, като постоянно водим преговори с потенциални инвеститори“, посочи кметът Здравко Димитров и подчерта, че към момента в Пловдив се реализират публични инвестиции в инфраструктура за над 500 млн. лв., което ще гарантира устойчивото развитие на региона, ще подобри бизнес климата и ще направи града още по-привлекателен. 

Пловдив е единственият град в България, попаднал в топ 10 на престижната класация заедно с Монреал, Канада; Лион, Франция; Пърт, Австралия; Базел, Швейцария; Билбао, Испания; Йокохама, Япония и други. Пловдив се наложи като най-големият индустриален център в страната, а Тракия икономическа зона е една от най-големите зони в Югоизточна Европа. В нея произвеждат стотици български и международни компании с инвестиции на зелено за над 2 милиарда евро през последните 15 години.

Според заместник-кмета по Бизнес развите Стефан Стоянов Пловдив и регионът продължават да са гореща дестинация за инвестиции и индустриалните зони и услугите ще продължат да се развиват дори и във времена на криза. Навлизането на нови български и международни инвеститори продължава активно дори и през тази година.

Печатното издание „fDi Intelligence“ достига до над 15000 абонирани корпоративни и трансгранични инвестиционни специалисти по целия свят, както и до хиляди потребители онлайн, което дава на Пловдив и региона изключителната възможност да се отличи като топ дестинация за бизнес инвестиции, подкрепена от издание с висок международен авторитет - едно забележително и важно постижение по време на пандемичната криза.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам