На 9 януари напусна този свят и се пресели в отвъдното един прекрасен приятел - арх. Григор Михов. Почивай в мир и Светла да е паметта ти, Гриша! Тъжната вест съобщиха негови приятели в социалните мрежи, пише "Марица". 

Към съболезнованията се присъединяват и колегите му, архитектите от САБ и КАБ. „Григор Михов беше изявен наш колега и преди всичко приятел, каза шефа на КАБ-Пловдив арх. Чавдар Тенев – Беше сърцат човек, затова много страдаме за тази загуба“.

Близо 20 години арх. Григор Михов работи като главен архитект на Пловдивския панаир. След това се занимава с внос и търговия с материали за сухо строителство RIGIPS от Австрия. От ноември 2000г. влезе и в бизнеса с производство и търговия на керамични изделия - основно тухли - след като стана собственик на бившия тухларен завод "Тракия".

През 2005 г. стартира проектът му „Ахира“, който въпреки трудното начало е сред най-успешните му начинания. С него архитектът убеди българина да замени дървата и въглищата с пелети, като създаде една от най-модерните фабрики за пелети в България.

В последните 2 години, в ситуацията около COVID-19, Григор Михов популяризира у нас иновативния течен препарат на NanoCoat, който за секунди отстранява вируси, микроби и бактерии и така осигурява дълготрайна защита на повърхностите. С нея известният пловдивчанин въведе на пазара ни една от най-иновативните световни разработки на научна лаборатория, която се оказа без аналог в превенцията на здравето.

Демонстрационно с препарата дезинфекцираха първо част от повърхностите в Медицинския университет в Пловдив. 

Погребението ще бъде утре от 13 часа в Централни гробища Пловдив.