Сериозно преразпределение на бюджета на Пловдив ще направят общинските съветници тази четвъртък. По предложение на кмета Иван Тотев ще бъдат разпределени средства за Тютюневия град, новия площад на Голямата базилика и улични ремонти, пише TrafficNews.

В проекторешението е записано, че за реконструкцията на подлеза на улица „Гладстон” са предвидени 7 милиона лева в следващите три години.  От администрацията обаче са решили да ремонтират подлеза само в частта, непосредствено под площад „Централен”. Така от ремонта ще се спестят 2,5 милиона лева.

500 000 лева от тях ще отидат за ремонти в район „Южен” и жилищно строителство. По искане на Борислав Инчев ще му бъдат дадени 60 000 лева за запълване на дупки по основните булеварди в Кючука. Още 150 000 лева ще бъдат дадени за завършването на ремонта на детска градина „Ралица” в квартал Коматево. Останалите 290 000 лева ще бъдат сложени в неотложните разходи по текущи ремонти в Пловдив.

От 7-те милиона, дадени от Правителството за Европейска столица на културата, 2 милиона ще бъдат дадени за подмяна на уличните настилки в зоната на Тютюневия град, а 1 милион лева за изграждането на площадното пространство пред Голямата базилика.