Част от циментовата плоча на тавана в пловдивски апартамент рухна, а инцидентът по чудо се размина без пострадали. Причината за голямата беля е теч, появил се преди 6 години. Падналият бетон е в хола на пловдивчанина Георги Бечев, пише "Марица".

Над апартамента на Бечев има открита тераса с площ от 120 кв. м. Тя е част от мезонета на бизнесмена Желю Ганчев, чиято фирма в Асеновград произвежда бебешките пюрета със същото име. Според имотния регистър собственик на имота с голямата тераса е фирма "Симко Консулт" ЕООД.

Ганчев е неин управител.„След последния сняг таванът ни в хола съвсем протече. Слагахме легени отдолу, за да спасяваме паркета. Със семейството отидохме през уикенда на почивка и като се върнахме, заварихме катастрофата. Виждат се дори арматурните железа на плочата”, обяснява стопанинът на пострадалия апартамент Георги Бечев. Казва, че вече се е отказал да разговаря с богатия комшия. Нямало смисъл.

Кооперацията на ул. „Полковник Бонев” е завършена преди 10 години. В началото нямало проблем с терасата. „Вероятно са решили да сменят плочките и са увредили хидроизолацията”, предполага Бечев. Опитал да притисне бизнесмена да направи ремонт. Накрая дошли майстори, но според Бечев проблемът не е отстранен, защото в апартамента му продължава да тече.

Бизнесменът Желю Ганчев е категоричен - направил е ремонта както трябва. „Преди година и нещо дадох доста хиляди левове за този ремонт, може би около 10 хиляди. Не знам откъде идва тази вода в долния апартамент. Нямам идея за какво става въпрос”, коментира бизнесменът.


Таванът в апартамента на Георги Бечев не пада за първи път. При предишния случай парче от бетона се стоварило в детското креватче на сина му. Добре че детето не беше там, кръсти се Бечев.

Апартаментът му има застраховка, направен е и оглед. Парите, които ще получи обаче, ще покрият едва  половината от разходите му, и то за да си оправи тавана временно. Сигурен е, че кошмарът ще продължи, ако не се оправи хидроизолацията. „Аз ли трябва да дам 20-30 хиляди лева за терасата на „бедния” съсед, който кара кола за 1 милион лева, а не може да си оправи хидроизолацията", казва Бечев.

Съседите му от кооперацията на „Полковник Бонев” разказват, че бизнесменът кара ​ролс-ройс в два цвята, който е от лимитирана серия.