Мъж с обемиста найлонова торбичка привлече вниманието на полицаите на едно от КПП-тата до пловдивската поща. Той веднага бе дръпнат настрани за проверка.

Оказа се, че в багажа му има тенджера и стенен часовник, съобщава "Марица". Това предизвика смях сред хората, а съмнителният зрител бе допуснат вътре.

Грандизоното шоу за откриването на Европейска столица на културата стартира. Стотици гости и пловдивчани слушаха части от най-известните италиански опери на площад "Стефан Стамболов". Невероятният духов оркестър от Матера "Д\'Амброзио" се качи на сцената и с това официално започва голямото шоу.Сред присъстващите бе и пловдивският депутат Спас Гърневски.Освен официалните гости, на площада имаше хора от Чирпан, Стара Загора, Раковски.Най-живописен сред тях бе испанецът Мануел от Астория, който от 10 години живее в Генерал Николаево. Бившият миньор обясни за Марица.бг, че за него Пловдив е една от най-великите европейски столици.

Дошъл съм напълно подготвен за голямото откриване, каза Мануел и посочи 3-литрова бутилка от вино, която си носи от Раковски.