Бурен рожден ден на беседка под блок вдигна буквално цял квартал във въздуха в пловдивския район „Южен”.

Пловдивчанка сигнализирала в редакцията на "Трафикнюз" за поредния запой, който тероризира жителите на ул. „Иван Гарванов” в Кючука. Бурните страсти към рождения ден бяха гарнирани и с мощна  заря,  която е незаконна, тъй като на подобни площи няма право да бъде пускана.

„Не, това не е Столипиново, а Кючук Париж! Докато има такива своеволия и грубо потъпкване на закона,  държавата никога няма да се оправи. Бурен рожден ден с 20 човека, тероризира целия квартал.Случката се разиграва пред известния 16-етажен блок т.нар. на самоубийците (ул. ,,Иван Гарванов'' №54).

Беседката и пейките са напълно незаконни. Грубо се нарушава наредбата на ОбС Пловдив за осигуряване на обществения ред, която гласи:  За осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите и за осигуряване на подгранични стойности на шум, както и за спазване изискванията на ЗЗШОС в тихите зони и урбанизираните територии на община Пловдив, се забранява:

(5) Провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на нерегламентирани места – тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии общинска собственост, както и в частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

(8) Употребата на алкохолни напитки и други упойващи вещества, извън определените по съответния ред места. Чл. 5. Забранява се: (1) Употребата на огнестрелни, газови, пневматични и механични оръжия, устройства, пиротехнически средства и взривни вещества, застрашаващи спокойствието, здравето и живота на гражданите.

(3) Употреба на пиротехнически изделия с увеселителна или друга цел без изрично писмено разрешение, издадено от упълномощен от Кмета на Община Пловдив ресорен Заместник-кмет.

За издаване на разрешение заявителят представя и Разрешение за употреба, издадено от органите на МВР.

Пловдивчанката се надява съответните институции да вземат мерки.