Американската правителствена агенция НАСА има сериозна конкуренция, и то не къде да е, а в пловдивския квартал Столипиново. В съвсем скоро време американците ще бъдат сериозно засенчени именно от нашите роми.

Учените в САЩ може да разполагат с една от най-модерните техники в света, но със сигурност не са виждали толкова сателити, колкото има в махалата.  

Пловдивските роми може да нямат покрив над главата си, но пък имат сателит! И то не един или два… някои от терасите в Столипиново са накичени с по три или четири. Какво като нямаш жилище или пък работа? Дори и най-схлупената малка къщурка си има чиния. Дори и да се срути, телевизорът ще остане, а сателитът ще стои гордо на покрива като знаме, пише "Трафик". Може да се каже дори, че това е белег за благосъстояние - колкото вече сателитни чинии имаш, толкова по-добре си. Важното е да гърми турският музикален канал и купон да става. Във всяка стая трябва да има поне по един телевизор и той да бъде закичен със сателит. Една чиния струва само 70 лева – еднократна цена, и може да излъчва над 250 турски канала. Трябва да се пълни с нещо все пак ежедневието, така и така няма работа... поне да сме информирани какво се случва по света и у нас. И така сателитът става част от фона в квартала. Боклуци, коне, сергии и хиляди сателити...