Пловдивчани успяха да измамят системата и да налазят зелените площи за разходки.


Вместо да се шляят на Гребната база, в парковете или на тепетата, където е забранено и по цял ден щъкат полицаи, те бяха избрали да вървят по тротоара около канала и въжения мост на река Дерменка, пише "Марица". 

Десетки хора и коли се забелязваха по ул. „Парк отдих и култура“, която се вие около малката река, както и колоездачи. Не липсваха и рибари на брега на река Марица.

Докато някои бяха дошли по един- двама, други бяха с цялата си фамилия. Въдичарите бяха разположени на повече от необходимата социална дистанция. 

Още от ранните часове на неделния ден моторизирани полицаи обикаляха и разгонваха по алеите всички, които развеждат домашните си любимци. Униформените се усетиха да обиколят дървения мост на река Дерменка чак в късния следобед. 

Санкцията за нарушителите, който се разхождат по парковете, тепетата и Гребния канал, е 5 000 лева. 

По време на днешния брифинг в Министерски съвет шфът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски предупреди, че Пловдив трябва да затегне мерките в борбата с епидемията от коронавирус.

"Главната улица продължава да е пълна, работят си магазините, не се тестват задоволително по обем заподозрените. Затова на Пловдив му предстои доста сериозна ситуация", заяви шефът на кризисния щаб.