В Кърджали е починала една от най-известните културни дейци в България - Радост Попова. 

Новината за това съобщиха нейни близки и приятели.

Радост Попова е родена през 1950 г. в Кърджали. Ярка творческа личност, виртуозна пианистка, прекрасна певица, музикална ръководителка, поетеса, режисьор, постановчик, сценарист, пише 24rodopi.com.

От най-ранната си детска възраст Радост е сред самодейците на Кърджали, една от първите възпитаници на детската музикална школа.Радост Попова завършва музикално образование първо в Музикалното училище в Пловдив, а след това и в Консерваторията в София.

Специализира пиано, участва и печели няколко международни конкурса у нас и навън. Завръща се да работи в Дома на културата в Кърджали по свое желание още в далечната 1975 г.
 
Повече от 40 години е от известните културни дейци в града край Арда.
През целия си живот тя пише стихотворения, музика към тях и изпълнява сама своите песни.

Създала е повече от 150 творби – стихове, песни по свои текстове, два мюзикъла, вокално-симфонична поема „Коледна сюита”. Песента й „Артисти” дълги години звуча към началото на спектаклите на театър „Възраждане”. Нейни песни са звучали в Германия, Белгия, Франция, Русия, Беларус, Корея.

Песента на Радост Попова „Живот за всички” по текст на Невин Садъкова е химн на Българския лекарски съюз.

Поклонението ще се състои на 22 ноември, неделя, от 10.00 часа, в храм „Св. Архангел Михаил“ (параклиса) на гробищния парк в Кърджали.