Вчера близки и приятели се простиха с Ренета Томова – младата жена, която починаq след като стана майка. 

Освен детето си, тя оставя и още нещо, което е създала с много любов и за което се е грижила – конната база „Табора” с 9 коня, понита, кучета и котки, спасени от улицата.

Приятелите й започнаха кампания, за да осигурят храна и грижа за животните.

За оцеляването на „Табора” се борят и родители от Сливен и региона. Рени е осигурявала безвъзмездна грижа за деца с увреждания, работила е с дневния център.

„Бях очарована от това, че видях едно младо, жизнерадостно, чаровно, винаги усмихнато момиче, винаги готово да помогне”, сподели педагогът Таня Данева, цитиран от bTV.

И тя, и родителите са категорични: „Трябва да продължат тези срещи на децата с кончетата, работата с тях благоприятства това те да могат да изразяват себе си”.

Майка на дете с увреждане се обърна към местната власт: „Необходимо е тази база да се съхрани, защото тя е голямо богатство за нашата община”.

„Рени беше движещата сила в тази конна база и, докато дойде човек, който да я управлява, ще има нужда от средства”, обясни Надежда Димитрова.

В конната база имат нужда от сено, овес, лекарства за животните и ламарини и греди за започнатия покрив.

Във Фейсбук е създадена група в подкрепа на конна база „Табора”. Там можете да получите актуална информация за това как можете да помогнете тя да продължи да съществува.