Докер от бургаското пристанище влиза на топло за 6 месеца, след като ухапа и удари в корема мъж, за да му вземе телефона навръх Свети Валентин. Мъжът с инициали П.С. се е признал за виновен и това автоматично намаля присъдата му с 1/3. Това съобщава "Флагман", позовавайки се на архивите на Окръжния съд в Бургас.

Всичко се случило посред бял ден. Непълнолетният тогава П.С. налетял на С.С. и поискал да вземе телефона му - Samsung J7 на стойност малко над 350 лв. Когато видял съпротива обаче, 17-годишният тогава П.С. захапал жертвата си за ръката и го ударил в корема. 

Случаят бе разгледан едва през тази седмица в Окръжния съд в Бургас, а делото е гледано по съкратената процедура преди броени дни.

Бургаския окръжен съд одобри споразумението между двете страни и вместо да му наложи наказанието лишаване от свобода за срок от три години, докерът от бургаското пристанище прекара само 6 месеца зад решетките.

П.С. ще трябва да заплати и всички разходи по делото, а тепърва ще стане ясно дали към него ще бъде образуван и граждански иск от страна на пострадалия.