Загиналият при пожара на ул. „Цар Калоян” №49 в Бургас е 86-годишният Стефан, научи репортер на Флагман.БГ, след като днес, по светло, посети мястото на трагичния инцидент. Той не е успял да отвори входната врата и да излезе след като огънят вече бил обхванал голяма част от апартамент, съобщава "Флагман".

Жилището, което се намира на четвъртия етаж на кооперацията там, е почти напълно изгоряло. От улицата се вижда, че пламъците са избили  прозорците и са достигали чак до петия етаж, където и днес се виждат черни следи от пушека.

Флагман.БГ научи още, че Стефан бил женен с дете. Когато огънят пламнал около 19:25 ч., той бил сам в апартамента, тъй като съпругата му била излязла. Не е ясно как възрастният мъж не е успял да усети дима по-рано, но това, което е ясно, е, че сигнал за горящото жилище е подаден от съседи, които чули виковете на 86-годишният мъж и усетили задушлива миризма. Някои от тях се опитали дори да помогнат при отварянето на вратата преди пристигането на пожарната, но за жалост безуспешно.

Както стана ясно още вчера, пожарникарите пристигнали на мястото в рамките на броени минути. Те влезли в горящото жилище през съседната тераса и бързо успели да се справят с пламъците, но за жалост 86-годишният Стефан бил вече починал – вероятно от задушаване.

Все още не са ясни причините за пожара. По-късно днес вероятно ще се проведе повторен оглед, който да установи откъде е започнал огъня.