Трагедия в Горна Оряховица. Млад мъж загина, ударен от ток, по време на ремонт на железопътен участък. Прокуратурата и "Инспекция по труда" разследват фаталния инцидент, съобщава Bulgaria ON AIR.

29-годишният Галин Реднаков от Горна Оряховица загинал от токов удар, докато извършвал ремонтни дейности в железопътния участък Стражица-Славяново. Съседи в квартал "Гарата", в който живее, са потресени от трагедията. 

"Научих сутринта и съм много разстроена! Съжалявам много за самото момче! Ужасна трагедия!", каза Мария Илиева. 

"Добри хора, добри съседи! Ужас е малко да се каже, нямам думи! То без грешка няма как да стане! Има някой виновен, сега не знам кой е!", коментира Стефка Кръстева.  

Горнооряховската фирма "Транселстрой" е била наета от Национална железопътна инфраструктура да извърши ремонт на този участък. По информация на Bulgaria ON AIR, контактната мрежа, по която тече ток, била изключена и заземена. 

Бивш работник на фирмата, пожелал анонимност, разказа, че също бил ударен от ток по време на работа. Управителят обаче категорично отрече да е имало предишни инциденти.

От "Инспекция по труда" проверяват случая от вчера, като е установено, че загиналият е бил с трудов договор и е работел с предпазни средства. 

В Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за причинена смърт вследствие на трудова злополука.