Пловдивчанин, подлудил съседите си със силна музика и гърмежи в 3 през нощта, отнесе глоба за нарушение на Закона за българските документи за самоличност. Грешката му е, че отказал да се легитимира пред полицаите, отзовали се на адреса по сигнал на изнервените съседи.
Наказанието на принципа на Ал Капоне, осъден в крайна сметка за неплатени данъци, е наложено след яка гюрултия, вдигната на 28 юли 2016 г. Около 3 часа на тази дата живеещи на ул. „Мизия” 12 подали сигнал за силна музика и гърмежи, наподобяващи изстрели от огнестрелно оръжие. Изпратените на мястото полицаи открили гилзи около блока и влезли вътре. Позвънили на вратата на апартамента, от който идвал шумът. Отворило младо момиче, което извикало собственика.

Той посрещнал униформените с репликата: „К‘ви сте вие, айде гледайте си работата, изчезвайте от тук.” Те му поискали личната карта, но вместо да представи документа си за самоличност, той затръшнал вратата. Продължил да псува и да обижда полицаите отвътре и повече не отворил на позвъняванията, пише "Марица".

В резултат се сдобил с глоба от 300 лева по на Закона за българските документи за самоличност, който предполага, че всеки гражданин е длъжен да се легитимира пред полицията.