В хода на полицейска операция за активно противодействие на съхранението, разпространението и контрабандата на акцизни стоки, служители на Шесто РУ, икономическа полиция и РУ Първомай на главен път Е 80- на входа на Пловдив, спрели микробус Мерцедес спринтер, управляван от 52 годишен криминално проявен и осъждан мъж.

При посредвало претърсване  от багажното отделение на микробуса били иззети 31 чувала пълни с нарязана листна маса.  Непосредствено след това при проверка на булевард "Цариградско шосе" е спрян джип "Гранд чероки" и е задържан  57- годишния му водач.

Мъжът зад волана е бил с богато  криминално минало и  осъждан по линия контрабанда с акцизни стоки. По- късно същия ден на територията на гр Първомай били задържани още двама мъже, съпричастни към извършвана контрабандна дейност- пловдивчани на възраст 28 и 49 години.

Предприети са претърсване и изземване на складова база в гр. Първомай, от която са иззети  4 кашона и 13 чувала с нарязани  тютюневи листа. Работата по документиране на случая продължава в хода на започнато досъдебно производство.