Само за ден пловдивската полиция образува 5 бързи производства за употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в област Пловдив.

Задържани са 7 лица. Резултатите са част от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества. В рамките на акцията полицейските служители са проверили 84 учебни заведения. Обходени в близост до тях са и 20 места на открито, на които подрастващите се събират.

В учениците от пловдивски училища на възраст от 15 до 19 години са открити марихуана и амфетамин. В Раковски е образувано бързо производство за престъпление по чл 354А ал 1 от НК. Повдигнато е обвинение за разпространение на наркотици срещу 15-годишен младеж, в който полицаите са намерили дози, а в последствие негови непълнолетни клиенти са потвърдили, че разпространява дрога.

В близост до учебни заведения, полицейските служители от Шесто РУ за разпространение на наркотици сред подрастващите са задържали три лица. В Хисаря за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества са задържани 2 водачи. Един от проверените е шофирал след употреба на 2,70 промила алкохол.

По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 1 400 лица и над 700 автомобила, като в резултат на проверките са съставени 50 АУАН за различни по вид нарушения по закона за движение по пътищата и закона за българските лични документи.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ