За наводнени приземни и тавански етажи на къщи в Поморие съобщават пострадали от стихията, която се разрази вчера.  Отеклата се вода е отстъпила място на кал, мръсотия и зейнали  шахти по улиците на града, пише "Флагман".

Тежка е ситуацията в кв. „Свети Георги” в Новия град. Проливният дъжд е нанесъл материални щети  на къщите, разположени по улиците  „Ангел Кънчев” и „Мусала”.

„Викахме за помощ, но нямаше кой да дойде. Шахтите не поемат. Ужас беше!  Всичко се напълни с вода и влезе в гаража, мазето и тръгна по етажите. Наводниха ми се стаите.Дойде пожарната да изпомпва водата, но вече беше много късно”, това каза възрастна жена от ул. „Ангел Кънчев”  в квартала на Поморие.

73-годишна жена в края на същата улица през сълзи съобщи, че е много изплашена, защото била сама по време на адския дъжд. Синът и съпругата му били извън общия им дом. Наводнен е последният етаж на къщата ѝ.  „На тавана е ад. Все едно нямам покрив”, обясни тя.

Според разказа на други съседи два пъти звънели на телефон 112, но не са могли да се свържат. „Нашата ул. „Ангел Кънчев” е пресечна на главната „Мусала”, по която минава цялото движение. Минаващите  камиони и автобуси образуваха вълни и водата нахлуваше в дворовете и къщите ни. Беше страшно, защото майка ми е на първия етаж. Тя е неподвижна, на легло е. Водата почти беше стигнала до нея, но успяхме да я извадим и да я преместим на горния етаж. Изплашихме се много. Наводнен ни е таванът” , обясниха те.

Припомняме, че вчера в Поморие се изля пороен дъжд, който наводни улиците и предизвика транспортен хаос за кратко в града.