Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев благодари за усилията на всички членове от Общинския оперативен щаб в града за борба и превенция срещу новия коронавирус COVID-19. Градоначалникът е и председател на щаба.

Необходимо е само да се спазват социална дистанция, да се извършва дезинфекция на домашни и служебни помещения и повърхности и да всички да бъдем дисциплинирани, апелира той.


"Благодарение на всички добри решения, които взехме в последните месеци и на дисциплинираните асеновградчани, успяхме да останем толкова дълго време без нито един заразен с коронавирус в Асеновград.

Запазихме местата, в които сме най-уязвими и се надявам и за в бъдеще това да остане така. Дори и сега можем да кажем, че първият случай не е пробив в организацията ни, а е внесен от човек, който работи извън града. Устояхме на желанието на всички, които искаха пищни празненства.

Понесохме упреци. Изтърпяхме негативите за отменени мероприятия. Но всичко това е в името здравето и живота на асеновградчани.

Смятам, че нашите съграждани са интелигентни и ще разберат действията ни", каза като въведение на днешното заседание на Общинския оперативен щаб доктор Христо Грудев.

Кметът посочи, че трудното в битката с новия коронавирус тепърва предстои, защото хората смятат, че всичко е отминало, но не е така. Той е категоричен, че Асеновград ще се справи.

По думите му, градът е подготвен за "битката", която реално ще се състои в болницата. И припомни, че за справяне с кризата общината отпусна 290 000 лева, с които за 2 седмици беше построено изцяло ново специализирано COVID отделение.

"Освен това, бе организирана дарителска кампания, която за 3 дни събра над 300 000 лева, от които в резерв имаме около 34 000 лева. "А това означава огромно доверие на гражданите към ръководството на администрацията", коментира кметът Грудев.