Пожарникар от Кърджали се издигна на около три метра над земята с помощта на водната струя от няколко пожарникарски маркуча и развя българския трибагреник. Водата течеше под налягане, осигурено от пожарни автомобили.
 
Това бе кулминацията на практическото обучение, което спретнаха огнеборците и доброволците от Черноочене по случай Международния ден на доброволеца, пише 24rodopi.com.
 
Проявата е съвместна инициатива на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали и Община Черноочене.
Според шефа на регионалната дирекция комисар Сергей Заимов, такава демонстрация се прави за втори път в страната.
 
Специализирани автомобили на пожарната и линейки с пуснати сирени пристигнаха до сградата на Народно читалище „Пробуда 1952“ в Черноочене.

„Ранен“ служител беше евакуиран от шестимата членове от доброволното формирование към Община Черноочене.
Ръководство на Община Черноочене и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Кърджали поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман припомни, че доброволното формирование е създадено към края на 2016 година. Още в първата година от дейността му доброволецът Нурай Хасан беше отличен за проявена гражданска доблест.