Портиер не пуска туристи на празния плаж на „Дюни“, ако нямат предварителна резервация. На абсурда днес се е натъкнал Стефан Баев.

Плажът на вилното селище е бил зает на едва 7%. Въпреки това, Стефан не е успял да стигне до него, защото нямал онлайн резервация, пише gramofona.com.

„В този момент ченето ми висва, останах без думи, замислям се, после още по-дълбоко се замислям, обръщам поглед към празния "резервиран" плаж... и прихвам да се смея. Портиерът, осъзнавайки нелепостта на обяснението си, също тихо ми приглася.

Смеейки се на безумната ситуация и съзнавайки тъпотията, в която сме поставени да живеем, той гледа неловко, а аз тъпо с горчивина и усещането не на човек, а амеба!“, разказва Стефан Баев.

При опит на репортер на gramofona.com да направи онлайн резервация за плажа на вилното селище, платформа, през която това може да се случи, не е открита.

„Няма платформа. Явно не искат случайни хора да са там, макар да няма чужденци. Момчето любезно добавя – ей, там има един портал за свободната зона. Т.е. те не ни режат законовия достъп, просто те карат да се чувстваш втора ръка“, разказват хора, които са изпадали в същата ситуация.

Стефан Баев смята да сезира Министерството на туризма за нововъведението на „Дюни“ и признава, че явно за голяма част от бранша не е проблем, че българите вече избягват родното Черноморие.

„Няма да подкрепя българския туризъм в този му вид, с тези собственици и при тези условия! Напротив! Бих му помогнал да глътне колкото може повече вода в този му вид и да сложа край на мъките му!!! 

Съжалявам за малцината свестни хора отдадени и правещи всичко, за спасяването на бизнеса. Но покрай сухото, гори и мокрото!“, допълва Баев.