Лицето Николай Кутанов, който твърди, че съм го заплашвал и че някой го ударил в корема, по време на полицейска проверка, лъже! Лъже най-безогледно! Нито го познавам, нито съм говорил с него.

Видях го за първи път на блокадата при Полигона вчера през деня, когато се правеше на голям родолюбец, протестър и задаваше тирада от въпроси, може би случайно, гледайки към мен. Това заяви пред Struma.com полицаят Велко Чапкънов, набеден, че след протестите снощи е отправял заплахи и е влязъл във физическа разпра с един от протестиращите - Николай Кутанов- Лъвчето.

Ето какво разказа Чапкънов:
  
Да ви кажа честно изобщо не запомних нито физиономията му, нито се задълбочавах във въпросите, с които се правеше на бунтар и патриот. Стояхме с колегите в жива верига, за да не допускаме размирици по пътя и да не позволим да се нарушават правата на хората, които пътуваха по това време.

Вечерта бяхме изпратени с колегите на протеста в Кресна, но се получи сигнал, че протестиращи в Благоевград се готвят за нова блокада на кръговото, затова тръгнахме от Кресна за Благоевград.

Връщайки се 7 души с микробус, край Симитли, видяхме наши колеги, които са спрели баничарка и един от хората в нея говореше нещо разпалено. По-назад бе спряла една кола с някакви непознати хора, които  се  представили  за журналисти.

Смятам, че журналистите, които не познавам, са се движили в комплект с баничарката.  С колегите слязохме, за да попитаме дали има някакъв проблем, разбрахме, че  баничарката  е спряна, заради получена оперативна информация, че в едно от лицата има нож, видян е да го размахва по време на блокадата през деня.

Колегите помолиха Кутанов, който седеше отдясно да  отвори чантичка, която държеше, а в нея имаше някаква батерия.

Дума не сме си разменили с  Кутанов и затова останах буквално шокиран от твърденията му, че съм го заплашвал, а пък някой го бил и ударил. Пак казвам, бяхме 7 колеги и всички са  свидетели на случилото се.

В едни от първите си изявления пред разни медии Кутанов ме наричаше "момчето", явно после е научил името ми и започна да го развява и да се прави на жертва на полицейски произвол.

Не, не е никаква жертва и никой не се е разправял с него, просто намирам, че това е добре планирана провокация, част от системата на поведение на протестиращите.

И на други протести сме имали подобни проблеми, някой бил задържан неправомерно, друг актът му бил несправедлив, така че ако днес това момче, чух, че му викат Лъвчето, е решил да се прави на герой, то просто е объркал адресата.

За уронване на престижа ми на полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения, за уронване на престижа на полицията  ще потърся правата си по съдебен ред.. Изключително зле скалъпена постановка. После разбирам, че на едни от последните протести миналата години, подобна жалба е имало и от други хора, по същия сценарии.

Същите тези  журналисти, които бяха на мястото снощи, писали жалби срещу колеги, за полицейски произвол, че били арестувани и тенденциозно спрени на пътя за проверка. Вчера отново, точно тези  журналисти, разбрах, че били  семейство, бяха на мястото на проверката. Сигурно е съвпадение, не знам, но за мен не е случайно.

Има образувана  проверката, която  ще установява детайлите, кой кой е в тази "постановка  ". Наричам тези действия дирижирани и познати провокации, както  и опити за геройска изява за сметка на полицията и нейните служители.

Трябва да е ясно обаче, че  няма да позволя името ми на дългогодишен и многократно награждаван служител да бъде опетнявано и омърсено по такъв грозен начин,  завърши полицаят Чапкънов, обвинен в заплахи към протестиращия Николай Кутанов -Лъвчето.  

Директорът на полицията комисар Дойчин  Дойчинов разпореди спешна проверка по жалбата на протестъра Кутанов, която ще разкрие истината по случая.   Кой е видял удара в корема на Кутанов, кой е чул заплахите в "тъмното", това са  въпросите.

Колко   надеждни са свидетелите му.? Остава думата на полицая Чапкънов и колегите му, срещу твърденията на Кутанов и 2-мата журналисти , които обаче заявиха вече, че са били далеч и  не са успели да  видят дали наистина е имало удар в корема.