Нападнатият от Диян Тончев-Камбаната проговори. 18-годишният Георги К. Е преживял истински ужас, от който все още не може да се отърси, съобщава Флагман.бг.

Припомняме, че зверството е извършено в събота вечер малко преди 22 ч. в района на автобусната спирка пред блок 114 в жк „Меден рудник“. 37-годишният Тончев е направил опит за грабеж, като е ударил момчето по главата с метална тръба и насъскал кучето си срещу Георги, което го е захапало в областта над лявото коляно. 

Наш екип се срещна с младия бургазлия, навършил пълнолетие едва преди седмица, в дома му в жк „Меден рудник“. Два дни след нападението десетокласникът от Професионалната гимназия по транспорт все още е в шок, но е благодарен, че  кракът му е спасен. Отървал се е с няколко шева и успява да върви с помощта на патерица. 

По време на екшъна са му помогнали хора, които са пътували в градски транспорт, както и шофьорът на автобуса, а преди това таксиджия буквално го е изгонил от колата. 

 


Така е изглеждало кракът на Георги след нападението, минути преди да получи медицинска помощ в МБАЛ Бургасмед

„Цял ден в събота не бях излизал и вечерта реших да се разходя малко. Вървях си самичък и на прибиране към нас, от долната зона, точно между двата магазина Анет, изскочи въпросният с кучето си, което е порода Питбул. Искаше да ме ограби, усетих какво ми предстои и започнах да се оглеждам за хора и работещи магазини. За съжаление по това време нямаше никой. Впоследствие видях едно такси, направих опит да се кача в колата, но шофьорът ме изгони, каза, че не искал проблеми“, разказа Георги, ужасен от бездушието му. 

За негово щастие по това време е пристигнал автобус, който е спрял на спирката. Георги веднага се е запътил към градския транспорт, за да се спаси. Крачка преди да успее обаче е бил ударен по главата с металната тръба. И точно в този момент питбулът е успял да захапе крака му.


Въпреки травмата си Георги посещава онлайн занятията на ПГ по транспорт, днес го заварихме по време на час

„Така здраво ме захапа, че в един момент си помислих най-лошото. Имах чувството, че ми е откъснал крака, все пак става въпрос за питбул. Разминах се сравнително леко, можеше да е много по-зле. Помогна ми човек от автобуса, с когото успяхме да озаптим питбула. През това време шофьорът на градския транспорт се е обадил на тел. 112. Изключително съм благодарен на тези хора. Ако не бяха те, положението в момента щеше да се страшно“, признава Георги. 

Това не е било първото нападение от страна на Диян Тончев-Камбаната. 37-годишният мъж преди няколко седмици пак направил опит да ограби Георги. Но момчето тогава е било със свой приятел, а наоколо е имало и други хора и така не е успял. 

В момента Георги е под стрес, но е категоричен, че няма да остави нещата така. 

„Много се изплаших, за първи път ме напада куче и то такова. Но то не е виновно, а стопанинът. Смятаме да го съдим, такива хора като него не трябва да са на свобода, утре ще пострада някой друг“, категоричен е десетокласникът. 


Георги е с няколко шева на крака след нападението от питбула


Известно време момчето ще върви с помощта на патерица