Постройката-убиец, затрупала 13-годишното момче в Благоевград е частна собственост. Това установи проверка на Oбщина Благоевград.

Славе Бобошевски от Благоевград, роден през 1927 година и вече покойник, е собственик на сградата-убиец, погребала 12-годишния Костадин вчера, съобщава struma.com. Тя е направена преди много години, след като по параграф 4 лозето му е възстановено. Теренът не е урбанизиран, извън регулация е и не е отговорност на община Благоевград.

Бобошевски има наследници, и незнайно защо те също са зарязали опасната сграда, под чиито руини попаднаха децата вчера. Полицията образува дознание, случаят започва да се разследва, ще носят ли вида наследниците на Бобошевски.

Припомняме, че в неделя следобед едно дете загина, а друго пострада по време на игра в изоставена сграда. 4 момчета на възраст между 12 и 16 години играели в порутена къща в обезлюдена местност. Внезапно върху тях паднала тухлена стена, която затиснала смъртоносно едно от децата, а друго ранила в главата.

Момчетата сами извикали помощ. В понеделник проверка на общината установи,че сградата е частна и се намира се извън регулация. Продължава и лечението на пострадалото 16-годишно момче в благоевградската болница. Няма опасност за живота му.