Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на две средни телесни повреди на 34-годишна жена, като деянието е на пешеходна пътека. 

Както БЛИЦ съобщи, вчера около 12,10  часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че в  гр. Пловдив, на кръстовището между ул. „Съединение“ и ул. „Недялка Шилева“, автобус от градския транспорт, управляван от 47-годишен водач, при ляв завой, е блъснал на пешеходна пътека 34-годишна жена, бутаща бебешка количка с дете. Вследствие на възникналото произшествие на пострадалата са причинени фрактури и травми по тялото, като тя е настанена в болница за лечение. Жеината е на командно дишане, лекарите се борят да спасят живота й. Не са констатирани наранявания по детето.  

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Към момента се изясняват обстоятелствата по случая. Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели,  назначена е автотехническа експертиза и др., които да установят с точност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. 47-годишният водач е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Той не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Срокът за разследването е двумесечен.    

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ