Още един случай на коронавирус е установен в област Велико Търново, съобщи днес ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. С него инфектираните в региона стават четири.

Болният е мъж на 76 години от Долна Оряховица. Той първоначално е постъпил с пневмония в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица, а резултатът от изследванията му за COVID-19 е положителен. Лечението му ще продължи в общинската болница, издирват се лицата, с които е бил контактен, пише "Борба". 

По думите на председателят на Оперативния щаб има още един съмнителен пациент от старата столица. Става дума за 4-годишно дете, което е било преведено от търновската болница в София, заради влошено състояние.

Малчуганът е с двустранна бронхопневмония и с излив в белия дроб. Не е било интубирано. Взета му е проба за COVID-19, очаква се резултатът.

Вчера стана ясно, че третият заболял от коронавирус в областния град е 79-годишна жена. Тя е с пневмония, а първоначално е била приета в самостоятелната стая в Първо вътрешно отделение.

Звеното е под 48-часова карантина, като в него не се приемат, нито изписват пациенти и е обект на дезинфекция. Инфектираната пък е преместена в специализирания сектор на лечебницата.

Първият пациент с COVID-19 във Велико Търново е в добро общо състояние и се лекува в търновската болница. Настанен е в Първа хирургия, а при увеличение на пациентите с коронавирус, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на болестта.

Вчера бе изписана от МОБАЛ лекарката, заболяла с коронавирус в старата столица.

793 човека са под домашна карантина в областта, по данни на Регионалната здравна инспекция. Мярката пък е изтекла за 615 души.
52-годишен търновец с коронавирус пък се лекува в Университетската болница „Канев“ в Русе.

Диагностицираните с COVID-19 у нас са 477 души, а от тях хоспитализирани са около 200 човека. 12 са смъртните случа на болестта. Оздравелите са 25.