Униформени полицаи са отцепили периметър от около 100 метра до гроба на 46-годишния Александър Алексиев. На мястото са брат му, жена му и майка му. Те са потресени от гледката, на която са се натъкнали тази сутрин. Около 08,30 ч. най-близките на загиналия бодигард на Митьо Очите дошли да прелеят гроба, както повелява църковната традиция до 9-ия ден след погребението. Те видели, че кръстът е разпръснат и цветята също.
Пред Флагман.БГ полицай каза, че е ровено на около 30 до 40 см, но не протежението на целия гроб, разхвърлена е пръстта от горния слой, образуван след полагането на ковчега.

Тялото се намира на 2 метра под земята и няма данни да е правен опит да се стигне до него в търсене на скъпоценности.

Братът на Сашо твърди, че това жестоко оскърбление на тленните останки на Александър може да е продиктуван от информация, че Митьо Очите е подарил златен часовник на своя бодигард вечерта преди фаталното нападение в ресторант "4 You", както и че сме наблегнали на златистия цвят на ковчега.

"Някой може да си е направил погрешния извод и да е опитал да стигне до тялото. На мен не ми е известно брат ми да е получил такъв часовник, съпругата му също, не сме го погребали със скъпи неща в ковчега и ако това е причината, нека тези, които ви четат, да не правят втори опит", каза покрусеният брат.