Започна масовото търсене на 2-годишното момче от Якоруда. Над 70 полицейски служители и жандармеристи, десетки доброволци, планински спасители и пожарникари са на място и издирват детето, пише Struma.bg. 


Претърсва се всяка къща, всеки автомобил, всеки сантиметър около дома на Мехмед Юркин и близката гора. Търсенето е започнало от снощи, като в хода му са претърсвани адреси на близки, в това число и от Велинград. Към момента издирването е само на територията на Якоруда и областта, но ако се наложи, детето ще бъде обявено за общонационално издирване.


 

Заради изчезналото дете е отложена насрочената за днес специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и всички полицейски сили са насочени към Якоруда. Очаква се на място да пристигнат полицаи от Областната дирекция на полицията.
 На място е и лично директорът на ОД на МВР Дойчин Дойчинов, както и прокурор Мирослав Каназирев от Районна прокуратура – Разлог, които лично организират издирвателната акция.
 

2-годишният Мехмед изчезна мистериозно вчера, последно е забелязан около 17 часа от съседи на улицата пред дома му. Сигналът е подаден около 18 часа. Цяла нощ той е издирван и от близки на семейството, като са обходили голям периметър от близката гора.
 

Засега не се изключва нито една версия, каза комисар Дойчинов, включително и отвличане. Дойчинов призова гражданите да подават сигнали и да съдействат на полицията.


В същото време потресени, ужасени, паникьосани и обезверени, са близките на изчезналия снощи 2.7-годишен Мехмед от Якоруда, пише Struma.com. Семейството му ридае неутешимо, а майка му е останала без глас от плач, разказаха близки на семейството. Около дома на Мехмед е пълно с полиция, съседи прескачат като обезумели от двор на двор.
 

Всеки се пита дали има някаква новина за  детето, което вече 16-и  час е в неизвестност. Изчезнало без следа от двора. Играело си, родителите му го оставили за кратко само и когато го потърсили, момченцето било изчезнало. Както вече съобщихме, градът е блокиран.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!