„Видимо е, че има пожар в къщата. Съседи са се обадили веднага на пожарната и на полицията. Районният прокурор е тук в момента. Нашите съграждани са реагирали по възможно най-добрия начин. Въпреки че 1/3 от покрива го няма, щетите не са толкова големи“. Това заяви адвокат Ирен Савова, в чиято къща в Ихтиман горя пожар.

„Мисля, че е умишлен палеж, защото докато пожарникарите потушаваха пламъците и като оглеждахме щетите имаше туба със запалително вещество. Освен това се виждаха стъпки“, поясни юристката.

Районният прокурор от своя страна заяви, че има охранителни камери, които са поставени от общината и ще бъдат проверени. Образувано е досъдебно производство.

„Аз непрекъснато съм обект на някакви действия, които не са правомерни. Последните са поставяне на тракери на всичките ми превозни средства. По това работят от ГДБОП. Все още не се знае кой е виновникът. Имат ресурс и да проследяват, и да подслушват“, посочи Савова.

Тя припомни, че през 2015 г. е починал баща ѝ. „Винаги, когато работим по някакви шумни дела, се случва нещо неприятно. Много жертви вече дадох.“, коментира още Савова.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!