Първият самолет, който се приземи за Сезон 2020 на Летище „Бургас” е от Нидерландия, пълен. С него пристигнаха 186 летовници от Нидерландия, разпределени в хотели в Несебър и Слънчев бряг.

Лично кметът на община Бургас Димитър Николов и министърът на туризма Николина Ангелкова дойдоха на пистата, за да ги посрещнат с почести. Красиви българки с носия тропаха хора пред изумените чужденци от Скандинавия, слизащи по стълбицата, пише "Флагман".  

На българска земя всеки от чуждите гости, уважили нашето Черно море, получи пълен пакет подаръци от кмета Димитър Николов.

Новият терминал на Летище „Бургас” блестеше като първокласно световно летище – с отворени ресторанти, магазини и кафенета, които за съжаление до 11 часа, на 26 юни 2020 година бяха съвсем празни.

8 чисто нови автобуса поеха северните курортисти, които, за наше щастие действително изглеждат като цивилизовани европейци, от които можем да очакваме приход в туризма ни. Тази нощ и утре ще са паметни за старта на сезона, тъй като култовите заведения на Слънчев бряг ще отворят с купони до зори.

Преди това обаче министър Ангелкова ще инспектира внезапно няколко хотела и ресторантите към тях, за да се увери дали се спазват хигиенните норми.