Акция на пловдивската полиция тече от сутринта на Руския пазар в града под тепетата и в ромския квартал „Столипново, научи БЛИЦ от свои източници. Акцията е за нерегламентирани и безакцизни стоки.

Претърсени са сума ти сергии и помещения, проверени са много хора. Заловени са безакцизни цигари и голямо количество нарязан тютюн. Незаконните търговци са настръхнали срещу поредната полицейска операция, изпокрили са се в миша дупка, съобщиха още хора от „Столипиново“. 

Междувременно от полицията съобщиха, че домашна работилница за обработка на тютюн са разкрили криминалисти на Шесто РУ в пловдивския квартал „Столипиново“.

За срок до 24 часа са задържани шестима души, занимавали се с незаконната дейност.  В хода на специализирана операция за пресичане на контрабандата с акцизни стоки вчера униформените извършили проверка в къщата на 65-годишна местна жителка. На адреса й, в момент на обезжилване на тютюневи листа, били заварени и други две жени и трима мъже на възраст между 34 и 57 години.

При последвалото претърсване са конфискувани 100 килограма ситно нарязан тютюн, 350 килограма листна маса, електронна везна и елементи от машина за обработка на стоката. По случая е започнало бързо производство по чл. 234 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!