Тази нощ в курортната местност Тръстеник край Якоруда е подпалена вилата на придобилия скандална популярност Тайфи Мекльов, съобщи пред информационна агенция www.toppresa.com самият той. В случая се касае за умишлен палеж, вендета, заради случая с ракията и починалите хора в Якоруда.
 

Местността се намира на 15- 20 км. от град Якоруда и неизвестни за сега лица тази нощ са я залели със запалителен материал и са драснали клечката.
 

„Животът ми не струва вече нищо. Съсипан е. Тази вила ми струваше седемдесет хиляди лева инвестирани. Нямам застраховка. Съсипан съм“, заявил Тайфи Мекльов.
 
Той предоставил и снимков материал за това как е изглеждала запалената вила преди и сега как изглежда след пожара. Гледката наистина е ужасяваща. Скандалът може да се разрасне още повече, защото семейството на Мекльов е категорично, че разследващите органи опитват да потулят случая. По него се работило мудно и с доста въпросителни, заявяват ни те.

„Полицията твърди че са идвали у дома ни снощи, за да ни кажат за получен сигнал за пожара, но цялото ми семейство беше у дома и никой не е идвал“, казал Мекльов.
 
От органите на реда неофициално потвърдили всичко казано за въпросния инцидент и отхвърлиха категорично обвиненията за мудно разследване. Основната версия, по която се работи наистина е отмъщение след случая с отровната ракия. Ще бъдат разпитани всички заподозрени и близки на починалите от отровната ракия.