Младата жена е била с диагноза квадрипареза или парализа и на четирите крайника, след като през юни колата й е буквално смачкана като хармоника в жестока катастрофа на АМ „Тракия”. Силният дух на Ралица, който колегите й познават, обаче й помага да преодолее тежките травми. Благодарение на това тя се изправя и може да ходи сама. Възстановяването й обаче все още продължава. По нейни думи на 10-ти юни друг шофьор блъска автомобила й, засилва го и го вкарва под ТИР, съобщава burgasinfo.com

„Последствията бяха оток на гръбначния мозък и диагноза квадрипареза. За щастие, някой горе има велик план за мен и вече три месеца по-късно нещата са повече от прекрасни! На приятелите си благодаря, благодаря, благодаря! Безкрайно, безгранично, истински благодаря! Благодаря и на лекарите в УМБАЛ ''Св. Георги"- Пловдив, Отделение по неврохирургия. А мама- мама е най- великата! Думи не намирам да опиша колко е велика!”, пише Ралица. 

Ето какво е и нейното послание към шофьорите: 
„Катастрофи, пострадали, загинали... Приятели, познати, роднини... Майки, бащи, деца... Докога?! Аз станах част от статистиката. За щастие от онези оцелелите. Приятели, познати... хора, моля ви, бъдете отговорни! Пазете себе си, пазете и другите на пътя. АЗ нямам вина, че днес не сте се наспали! АЗ нямам вина, че нещата в работата ви не вървят! АЗ нямам вина, че сте се скарали с гаджето! АЗ нямам вина, че вие сте достатъчно безмозъчни за да: карате пили; шофирате и да ровите из телефоните си; превишавате значително скоростта; да не спазвате правилата за движение; АЗ нямам вина, че не харесвате живота си! АЗ нямам вина, че сте стряскащо безмозъчни, наивни, глупави и т.н. провъзгласявайки се за безсмъртни, повтаряйки и убеждавайки самите себе си, че "това на мен не може да ми се случи". Напротив, може! И се случва... за секунди! На пътя място имаме всички, разберете, а застраховани няма!”