Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката до някогашните държавни летни лагери липсва в кадастралния план на курортния град. По дългата по-малко от километър отсечка колите се движат на зиг-заг и често пропадат или губят товара си, съобщава bTV след зрителски сигнал.
 

Пътят е проблем и за детските групи, които провеждат тренировъчни лагери в една от базите край морето.
 
„Шофьорите на автобусите категорично отказват да минават по него и понякога са принудени да оставят децата горе на разклона”, признава Ивайло Каснаков – управител на детска почивна база. 
 
Първите групи това лято ще дойдат след около седмица.
 
„Сметоизвозването също се извършва по този път и често колите, които извозват сметта, не минават именно поради тази причина”, казва още Каснаков.
 
Зимните бури са разрушили крайбрежната алея, по която са минавали и автомобили за почивните бази.
 
„Сега този път е алтернативен, обаче е изоставен и действително е много лош. Беше в съвсем друго състояние, преди да построят този хотел, преди да построят там и други неща. Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък”, спомня си Христо Янчев – жител на Обзор.
 
„Пътят не е наш, общински е, няма как сами да го направим”, коментира управителят на почивната база Камелия Райчева. 
 
От кметството в Обзор обясниха, че регулацията на жилищна зона „Южен плаж” е в проект. Пътят ще бъде разширен, но след отчуждаване на парцели. Средства за асфалтиране община Несебър не е предвидила. Няма и пари за ремонт на алеята, по която след дни ще вървят туристи.