"Общо четирима са настанени за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас с доказана проба за SARS-CoV-19, причиняващ заболяването COVID-19. Трима от тях са мъже, а четвъртият пациент е жена", това каза на днешния редовен брифинг на Общинския кризисен щаб в Бургас изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, цитиран от Флагман.бг.


Д-р Бойко Миразчийски

„Жената е в много добро състояние, предстои във вторник, ако изследванията й са напълно в нормата, да й вземем проба за антитела два поредни дни и ако и двете са отрицателни – да я изпишем.


Бургазлия, излекуван от коронавирус: Пипнах заразата в София

Единият от мъжете също е във видимо много добро състояние, но лабораторните му проби все още не са перфектни и ще трябва да бъде под лекарско наблюдение още известно време”, обясни д-р Миразчийски.

„За останалите двама пациенти обаче новините не са толкова добри. Единият – мъжът от село Манолич, който бе настанен миналата седмица в Инфекциозното отделение – е бил в тежко състояние, след като първоначално не се е повлиял от лечението. В понеделник той е започнат на терапия с хлорокин и вече има наченки на подобрение”, разкри още изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас. 

Четвъртият пациент, който е от Карнобат и е бащата на положително тествания за коронавирус днес 17-годишен ученик е в стабилно състояние, но не се подобрява към момента. Той има известни дихателни проблеми, които се лекуват.

Жената от Карнобат, излекувана от коронавирус, проговори ВИДЕО

„Към този момент, освен новият случай със 17-годишното момче, нямаме други пациенти, които да са суспектни за коронавирус”, успокои д-р Бойко Миразчийски. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!